A jövő év is zárással indul, ami a kilátásokat hosszabb távon is rontja. A vendéglőkbe 2022-re térhet vissza a régi világ, de a kedvenc asztala nem biztos, hogy a helyén marad.
Szerző(k): Molnár CsabaA kereskedelmi és vendéglátóipari hűtőket gyártó Thermotechnika-Crown Cool Kft. letette új csarnokának alapkövét szerdán Tatabányán, a 885 millió forintos beruházással megvalósuló új csarnokban többek között légtisztító berendezést és kézfertőtlenítő automatát gyártanak.
Szerző(k): Csernátony Csaba2021. január végéig fenntartja a kormány a vendéglátás, szálláshely, művészet, szórakoztatás és szabadidő szektorokban az 50 százalékos bértámogatást – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a Facebookon. Hozzátette, hogy amennyiben később, az ágazat szereplői kezdeményezik, az intézkedések meghosszabbíthatók. A pénzügyminiszter szerint ezzel az intézkedéssel 140 ezer munkahelyet védenek meg.
Szerző(k): K. Kiss GergelyA lezárások miatt októberben sem jöttek Magyarországra nagy számban külföldi turisták, a belföldi vendégforgalom pedig közel harmadával esett - derül ki a KSH friss adataiból.
Szerző(k): Szász PéterÓriási a baj a vendéglátóiparban, az őszi és a téli időszak sokkal nagyobb terhet jelent a vendéglátóipar szereplőinek, mint a tavaszi karantén. Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Gasztronómiai Csoport tulajdonos-ügyvezetője az InfoRádiónak arról beszélt, hogy Bécsben azzal számolnak, hogy az éttermek 30 százaléka csődbe megy, ami alapján következtetve a szakember szerint Budapesten sem vészeli át az éttermek fele a járványt.
Szerző(k): Szabó ZsuzsannaNovember végéig 777 vállalkozó 30 milliárd forint szabadon felhasználható forrást igényelt a Széchenyi Turisztikai Kártya konstrukcióban – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség az MTI-vel.
Szerző(k): Domokos ErikaA vállalatok meglepő módon nem akarnak lemondani az év végi céges bulikról annak ellenére, hogy a járvány miatt nem lehet összerántani a dolgozókat egy vendéglőbe. A rendezvényszervezők erre is kínálnak megoldást.
Szerző(k): Komócsin SándorEgy budai önkormányzat építési osztályának helyén nyílt az országban elsőként kizárólag fogyatékos munkatársakat alkalmazó vidéki vendéglő budapesti „kistestvére”. Vajon az a nagyon speciális üzleti modell, ami kisvárosi környezetben nagyon bejött, tud-e működni a világvárosban is?
Szerző(k): Molnár Csaba